Cointreau- este un brand de triplu sec (un lichior cu aromă de portocale), produs în Saint -Barthélemy - d'Anjou , Franța . Acesta, a fost numit initial "Curaçao Blanco triplu sec". Savurat ca aperitiv sau ca digestiv, Cointreau este considerat drept cel mai bun lichior de portocale din lume. Avand 40% concentratie alcoolica, fiecare inghititura de Cointreau va poarta intr-o calatorie de gust extraordinara. Gustul se datoreaza minunatului amestec de portocale amarui si dulci de cea mai inalta calitate, cultivate special pentru aceasta bautura. Cointreau Distillery a fost înființata în 1849, de Adolphe Cointreau , un cofetar și fratele său Edouard -Jean Cointreau. Primul lor succes, a fost cu Guignolet - lichior de cireșe , dar au devenit faimosi atunci când amestecand coji de portocale cu alcool pur din sfecla de zahăr, au obtinut primele sticle de Cointreau, care au fost vândute în 1875. Se estimează că 13 de milioane de sticle sunt vândute în fiecare an, în mai mult de 150 de țări. Cointreau & Cie S.A. a fost o firma de familie până în 1990, când a fuzionat cu Rémy Martin, pentru a forma Rémy Cointreau, acum o companie cotata la bursa. Coniacul se degusta la temperatura de 10-11° C, dar anumiti producatori recomanda degustarea coniacului racit cu un cub de gheata sau flambat. Cunoscatorii prefera armagnac-ul, un coniac cu un gust mai puternic si staruitor.