Acesta bautura are o istorie veche de peste 7 secole, numele provine din latinescul “Liquifacere”, care insemna a dizolva. Dar ce era dizolvat si in ce? Raspunsul este fructe, coji de fructe, frunze, flori, seminte scoarta, radacini, samburi adica aproape orice parte a unei plante care infuzata si macerata intr-un alcool, capata un gust si un parfum aparte. Lichiorul a fost creat de calugari – Armaud de Villeneuve, un monah si alchimist grec, a fost primul care a prelucrat un lichior de plante. Asta se intampla in secolul al-XIII-lea. Bautura era insa foarte amara si se folosea in tratarea bolilor.Pentru lichior se intrebuinteaza intregul fruct sau sucul de fructe, urmand ca din restul de presa dupa fermentare, sa se obtina alcool. Fructele trebuie sa fie foarte coapte deoarece numai atunci au o aroma deplina si zeama suficienta.Pentru obtinerea lichiorurilor se utilizeaza alcoolul etilic rafinat sau diverse bauturi alcoolice distilate ( rachiuri ) . In cazul alegerii unor rachiuri, pentru prepararea lichiorurilor se va prepara de obicei unul cat se poate de neutru in asa fel incat aceasta sa nu aiba nici o influenta asupra gustului lichiorului.Lichiorurile mai tari (digestive), intre 25 – 40 % vol. alcool, se pot servi cu gheata utilizand pahare scurte de genul Rocks Glass Standard sau chiar Old Fashioned Glass. Pentru lichiorurile mai slabe ca tarie dar foarte aromate (ex. Chambord), 17 – 25 % vol. alcool, se vor servi la temperatura camerei utilizand pahare scurte, cupa mica, de exemplu Goblet Glass (Schooner/Chalice) sau Sherry Glass.
After Shock cinnamon, este un lichior de scortisoara, imbuteliat in recipiente de 700 ml, adresat in..
75 lei Fără TVA: 63 lei
Agwa De Bolivia (30% ABV.) este singurul lichior din frunze de coca din lume. Lichiorul mai are &ici..
115 lei Fără TVA: 97 lei
Amaretto Disaronno, un lichior absolut fascinant, în compoziţia căruia se găseşte ulei din s&a..
63 lei Fără TVA: 53 lei
Disaronno este un lichior sofisticat ale carui origini dateaza inca din Epoca Renascentista, printre..
89 lei Fără TVA: 75 lei
Amaro Montenegro a fost creat în 1885 de renumitul distilator Stanislao Cobianchi, iar numele ..
61 lei Fără TVA: 51 lei
Aperitivul devine cunoscut în Italia imediat după cel de-al doilea război mondial, urmân..
72 lei Fără TVA: 61 lei
Lansat pe piata in anul 1974 la Dublin, Irlanda, Baileys este un real succes inca de pe atunci. Este..
59 lei Fără TVA: 50 lei
Lansat pe piata in anul 1974 la Dublin, Irlanda, Baileys este un real succes inca de pe atunci. Este..
89 lei Fără TVA: 75 lei
Becherovka este o bautura alcoolica pe baza de plante naturale, mai exact este un lichior, un digest..
0 lei Fără TVA: 0 lei
Becherovka este o bautura alcoolica pe baza de plante naturale, mai exact este un lichior, un digest..
65 lei Fără TVA: 55 lei
În anul 1860, Gaspare Campari creează o băutură dulce-amăruie deosebită, obţinută prin infuzar..
73 lei Fără TVA: 61 lei
Cointreau- este un brand de triplu sec (un lichior cu aromă de portocale), produs în Sai..
106 lei Fără TVA: 89 lei
Printe cele mai populare lichioruri de fructe din intreaga lume, De Kuyper Bananes, este un sortimen..
62 lei Fără TVA: 52 lei
De Kuyper Royal Distillers a adăugat renumitei sale game de lichioruri aromate un sortiment clasic ş..
61 lei Fără TVA: 51 lei
Folosind fructe naturale, coapte în arşiţa soarelui, De Kuyper creează un lichior proaspăt şi ..
62 lei Fără TVA: 52 lei