Istoria băuturii americane este învăluită în mister, cel puțin trei povești despre cine, când și unde a creat bourbonul putând fi adevărate. Un tur al distileriilor iți poate oferi o mulțime de povești și de informații despre istoria bourbonului, însă fiecare distilerie va încerca să te convingă că este producătorul original. Până și numele de bourbon are o origine care nu este foarte bine cunoscută. Chiar dacă sunt o mulțime de factori necunoscuți, există și câțiva factori foarte bine cunoscuți, iar pasionații de whisky nu au nevoie de mai mult de atât. Se pare că una dintre povești spune că fermierii din Kentucky aveau extrem de multe grâne, însă nu doreau să le vândă, deoarece era imposibil ca acestea să fie transportate peste munți către coasta de est. Astfel, s-au creat distilerii și s-a livrat whiskey în New Orleans, deoarece era mult mai ieftin și mai profitabil. În acea perioadă, butoaiele erau încălzite și apoi răcite, în așa fel încât să fie extrase ingredientele date de stejar, iar whiskey-ul stătea în butoaie doar pe perioada transportului. Primul bourbon adevărat care a ajuns pe piață, a fost de fapt o greșeală de transport. Curând, distilatorii au învățat beneficiile îmbătrânirii bourbonului în butoaie și au reușit să construiască primul depozit, creând în felul acesta mai multe produse uniforme și generând un adevărat brand. Încet, încet, s-a creat o adevărată industrie a bourbonului și s-au generat inclusiv legi în ceea ce îl privește. Astfel, acesta trebuie să fie îmbătrânit doar în butoaie noi de stejar.